Moooot Sherwoodskogen!

Dagens slutmål: Nottingham. Dagens sevärdhet: Hadrianus mur. Hannes och Hilda började dagen med att mata hönsen och gässen. Det tyckte de var så roligt att vi kom iväg rätt sent. Hilda tyckte det här var det bästa hotellet på resan, främst på grund av katterna Marmelade, Mustard (och en tredje som vi kallade för Cattitude), och de två hundarna.

Småbönder.


Vi körde till Housestead, där de har den längsta biten bevarad mur, och dessutom ruinerna av ett stort romerskt fort. Det är så coolt att tänka att romarna byggde ett gigantiskt fort mitt ute på heden – vad det måste imponerat på lokalbefolkningen!

Det GÅR verkligen inte att fånga på bild vilken fantastisk utsikt det är härifrån.

Latrinen, med ett smart vattenrännesystem för regnvatten.

Det var riktigt kallt i dag, 16 grader och blåsigt.


Vi lunchade på ett litet fik och fick smaka den intressanta (och goda!) kombinationen chips with curry. 

Nästa stopp blev på en service station i Wetherby vid Leeds, där Risto överraskade mig med en AA-karta! Vi har ju haft en karta, men den har inte varit så detaljerad, så det har blivit mest sat nav och Google maps. Det här är roligare!

Mallig och glad. Fram med överstrykningspennan!


Sen körde vi i godan ro tills Risto plötsligt såg Sherwood Forest på en skylt och korsade tre filer bort från vår rutt. Men det är klart att man inte kan bara åka förbi Sherwoodskogen!

Major Oak – den över tusenåriga eken där Robin Hood och hans muntra män (och kvinnor) enligt sägen samlades inför äventyren.


Vi strosade runt på ett trail i skogen, som numera är nationalpark och en biologisk “special interest area” med många arter av växter och djur. 

Roligt att se gamla turistbilder från eken!


Risto fick känsla för feeling.


Från skogen åkte vi vidare en halvtimme in i Nottingham, där vi bor i stadsdelen Beeston. Alla var hungriga, så vi gick till närmaste pub, Victoria, som med vår vanliga tur visade sig vara jättebra! Barn var inte tillåtna i lokalerna efter åtta och familjer skulle beställa mat senast halv sju, men vi fick beställa mat fastän klockan var kvart över sju. Plus att de skyndade på vår beställning så vi fick mat först. Så snällt!

One comment

Leave a Reply