En dag med flyt

De sista två dagarna i London (fast bara en förmiddag idag) var en perfekt avslutning på en härlig resa!

Vi tog lite sovmorgon igår, och prommade sen mot Westminster. Gatorna var tomma. Söndag, tänkte vi, men det framkom snart att det var London 10K-loppet som precis avslutades, vilket var perfekt för oss då vi kunde gå mitt i vägen och se Big Ben från annorlunda vinklar. (Jag är för övrigt väldigt förtjust i att gå på biltomma gator.)

Risto mitt i vägen framför Buckingham Palace.

Familjen mitt i vägen framför Big Ben.

Vårt mål var Adelphi Theatre på Strand, där vi skulle se musikalen Back to the Future på eftermiddagen.

❤️

Risto var mest uppspelt, men jag var inte långt efter. Fantastisk show med rolig dialog, klurig scenografi, och bra dans på både 80- och 50-talstema! Den kunde inte varit bättre, och tiden bara flög iväg.

När vi kom ut var det 29 grader, hemskt. Efter en sväng i Covent Garden gick vi hemåt bland stängda butiker (alla stänger runt 18 på söndagar) och åt lite på Underbelly Festival som vi snubblade över (fast festivalen var slut, bara food trucks var kvar).

I Covent Garden.

Vårt hus i Bethnal Green.

Jag var supertrött och hade skavsår för att jag glömt strumpor i värmen, så skönt att komma hem. Packade om alla väskor för att en av dem skulle checkas in, sen The Office och somnade.

Idag vaknade vi tidigare, för Hilda (och okej, vi andra lite också) hade lovats shopping innan vi åkte hem.

Väskorna lämnade vi på Victoria Station i en kiosk som också hade luggage storage, och så hängde vi på Oxford Street från öppning klockan 10 fram till lunch.

Det köptes lite kläder, sen sågs vi på The Marlborough Head vid Marble Arch för lunch. Äntligen fish & chips, och en mycket god en.

Succé!

Från Marble Arch till Oxford Circus, byte till Victoria, hämta väskorna, boarda Gatwick Express och vi FLÖG genom bagagelämning och säkerhetskontroll. Skillnad från Arlanda.

Den här resan var så bra på alla vis. Vi har haft roligt tillsammans och sett och upplevt massor! Familjen har varit det bästa teamet med bara några smågupp på vägen. Risto har kört som ett proffs och vi har bott mysigt.

Nu längtar vi hem till Sverige, Stockholm, Lillebo och Luffe!

London i full blom

Utan utcheckning eller frukosttid att passa så kom vi iväg lite senare idag. Jag ville gärna se Superbloom vid Tower of London. I mars såddes över 20 miljoner frön i vallgraven runt Towern och det planterades blommor på borggården och runt omkring. Nu är allt i full blom och ska locka bin, fåglar, insekter och människor till att njuta av prakten.

Vi bor bara 40 min från Towern, så vi prommade genom Shoreditch dit. Området är fullt av vintagemarknader, jag plockade upp en glittrig röd tröja på vägen (oops).

Brick Lane i Shoreditch.

Broccoli art utanför Backyard Market.

Superbloom var jättefint, både själva blommorna och tanken att så många har ansträngt sig för att göra något så fint för miljön och människor, och att så många uppskattar det också. 💚🐝🌺

Vi lunchade italienskt och kollade Tower Bridge (för att den är så vacker) och hittade en bra utsiktsplats, Sky Garden, som vi får boka in nästa gång (första lediga tiden var tre veckor framåt).

Men Hilda mådde tyvärr dåligt, så vi gick lite myrsteg framåt tills vi bestämde oss för att hon och jag skulle åka hem och vila. Medan hon blev lycklig av att hitta Friends på engelska Netflix och jag läste lite, så var Risto och Hannes en sväng på Portobello Road och lite andra ställen.

Vi möttes igen på King’s Cross för att gå på Screen on the canal, en outdoor sommarbio på Granary Square. Vi placerade Hilda vid trapporna för att norpa platser när den första filmen slutade och folk förhoppningsvis reste sig, medan vi andra gick och köpte mat.

Hilda sitter där till vänster och lurpassar.

Orutinerat av oss, vi skulle lämnat två vakter på plats och skickat två scouter för proviant. Hilda lyckades få en plats och tre bean bags innan hon blev utmanövrerad av folk som helt enkelt satte sig rakt framför fötterna på henne.

Väl kämpat, Hilda.

Vi åt vår matsäck vid ett bord i stället och åkte hemåt. Kul att se området i alla fall, Coal Drops Yard är nytt, så vi hade inte varit där tidigare. Det är mysigt vid kanalen!

Regency Canal i kvällsljus.

Imorgon är sista hela dagen på semestern, och vi har sparat en rolig grej…som jag skriver om då!

London är alltid London

England är England, men London är något helt annat. Det blev vi påminda om igen idag.

Vi åt finfrukost på ett ställe nära oss på St Leonard’s Road, jag tog en jättegod toast med avocado och stekt ägg (men det slutade med att jag åt Hildas krämiga gröt och bytte en av mina mot Hannes “Spanish toast” som var mer som en god bruschetta).

God! Ska börja göra hemma.

Vid bilen packade vi ihop allt prydligt i alla väskor, inget löst! Bilen skulle lämnas rätt tidigt eftersom vi hämtade den så tidigt förra torsdagen när vi landat. Sen var familjen Arhammar Pakarinen smidig som få när vi flöt igenom Gatwick-trafik, hyrbilslämning, biljettköer och tåg ända fram till Victoria Station, där vi åt lunch på Léon medan vi väntade på svar om vi skulle få checka in tidigare eller om vi skulle lämna in på Luggage Hero.

Stod över ett tåg för att få bättre plats – like a pro.

Norpade ett bord, like a boss.

Flöt igenom tunnelbandesystemet – like a local.

Incheckningen flyttades till redan klockan två, så vi åkte till Bethnal Green, som är ett område vi aldrig har bott i förut. Fint airbnb och rätt stort för att vara London. Lite ljud från tåg, men det var vi förvarnade om.

Bethnal Green Library i parken. Det kan inte vara ett alltför skumt område om det finns ett fint bibliotek och en park där folk spelar basket och åker inlines.

Så tog vi oss ut på stan, första eftermiddagen blev Carnaby Street, Oxford Street och där omkring.

Mycket jubileumsdekorationer i England i år, för Drottning Elizabeths 70 år på tronen.

Risto och Hannes gjorde en team effort för att fota Lord Stanley-plaketten, som hamnat bakom scaffolding.

Soho-hus.

Minalima, som gjorde allt grafiskt material till Harry Potter – böcker, tidningar, skyltfönster, osv, har en shop i Soho.

Vi delade lite på oss och åt sen på Wahaca (ett måste!) för att till sist landa på Foyle’s vid Tottenham Court Road. Så skönt med sena öppettider, vi var där tills de stängde klockan nio.

Lillebo ❤️ Foyle’s

Familj med varsina fynd.

Framme i Bethnal Green köpte vi frukost på Sainsbury local och kom hem, där det var jättevarmt. Försökte vädra lite – utlänningar med sina konstiga fönster! – och såg lite The Office på BBC play, sen somnade vi gott!

Bettans hoods

Leicester visade sig från en mycket bättre sida idag! City centre är väldigt litet, högst en kvart åt varje håll från mittpunkten Clock Tower, och det är fullt med caféer och småbutiker.

Första hotellet.

Äldsta puben.

Finaste familjen.

Vi fick tag på en entusiastisk stadsguide på museet, som gav oss kortversionen av hela staden. Här finns en romersk stadsmur, katedral, gammal textilindustri och Richard III:s kvarlevor. Kungen grävdes upp när en parkeringsplats skulle byggas (det var dock inte som media rapporterade, att man plötsligt snubblade över graven – de visste att den skulle vara där) och dna-testades 2012 genom att de letade rätt på arvingar till hans syster. Spännande historia!

Leicester Cathedral.

Hannes hittade äntligen regnjackan som han har sökt hela resan, i en army surplus store, och Hilda och Risto hittade varsin skiva på HMV. Jag hittade goda hallon på Leicester Market.

Nästa natt ska vara i Windsor för att vara nära Gatwick där bilen ska lämnas tidigt på morgonen. Vi var här för fem år sedan och tyckte det var mysigt då, och det är det fortfarande. Vi stannade till vid Eton för att vi inte varit där, och insåg plötsligt att det ju är samma stad – koko!

Eton College.

Risto hade en jättekonstig reaktion, han ropade och viftade där han gick tio meter bakom och sa typ “Gå inte dit! Vi ska dit sen!” ungefär som att vi måste blunda för att vi inte skulle råka se slottet för tidigt på schemat. 😂

När det lilla missförståndet var uppklarat och vi fick lov att titta på Windsor Castle från Eton-sidan, gick vi tillbaka till bilen och körde över Thames till vårt airbnb, som låg en tiominuterspromenad från slottet (från andra sidan då) och var jättefint. Med det fina vädret så var det också väldigt skönt att promenera runt, äta middag och glass, och njuta av kvällssolen.

Hilda och Risto går The Long Walk.

Lite lawn bowling!

Windsor och Eton ligger fint på varsin sida av Themsen.

På grund av dåligt internet i rummet så kom jag en bit framåt i min bok. 😇 Jag köpte den i Margate, men har knappt läst nånting. Så mycket att se och uppleva, och sen är jag jättetrött och klockan mycket.

Imorgon bär det av till London efter att vi har lämnat bilen!

”Äh, ingen märker om det är lite snett. Nu tar vi lunch!”

Regn och solsken i Derbyshire

Vi hade något av en mellandag, när vi först strosade runt lite lugnt i Buxton och sen åkte söderut. Mitt steg-snitt för senaste sex dagarna är 17 000, och en spaning från prinsessan på ärten är att britterna inte bryr sig om bäddmadrasser. Jessica är lite trött.

Det var första gången vi åt frukost utanför boendet, så vi valde ett lite annorlunda café.

Varma chokladen fick två tummar upp från finsmakaren.

Det var också första gången på resan som det regnade, men bara lite, så det var mest lite skönt. Vi fyllde på våra vattenflaskor i St Anne’s brunn och gick till en bokaffär som vi spanade in igår.

Fem våningar på ett hörn av High Street.

Lite inköp gjordes. Och jag fyndade en kavaj och en tröja på secondhand!

Nöjd med kavajen!

Sen var det iväg igenom nationalparken med vackra vyer utanför fönstret. Det gick fort att komma fram till Leicester, där vi hade bokat ett airbnb för natten. Solen sken och gradantalet hade gått upp till 23 när vi kom fram till det fina huset där alla fick eget rum.

Vi gick till stan och kollade in Leicester Museum & Art Gallery och den roliga utställningen I grew up 80s.

Tidig middag på Nando’s när vi kom på att vi glömt lunch. Jättegott!

Chickpea and spinach burger.

Det blev också en spontan Poundland-utmaning, £3 per lag för att hitta de bästa grejerna. Bra resultat, och båda lagen tyckte att de vann:

Fönsterskrapa (för att ta bort hundhår från mattan), toast pockets (för att göra toast med ost i rosten), hundleksak, märkpennor och hälkuddar (som båda lagen köpte). Allt för £1 styck!

Efter lite proviantering på Tesco Express gick vi hem för att chilla. Vi har ju ett vardagsrum idag!