Le Grand Tour

St Albans är en liten stad på lagom avstånd från London, och det är förmodligen därför det är så mycket turister där även om det inte är jättemycket att se. Men lite mysigt i alla fall, och där tillbringade vi första delen av dagen.

The “almost unique” bell tower, som det beskrevs. Fint, från 1400-talet.

Katedralen är gigantisk, vacker, och från 1000-talet. Helgonet St Alban, som staden är uppkallad efter, var en omvänd romare.

Vi såg en Poundland och en Poundworld bredvid varandra, och gjorde en spontan-challenge: två team med tre pund var skulle hitta bästa sakerna i varsin affär. Vi redovisade fynden på det mysiga cafét Kanuka.

Jag tog ett av de “naughty” teerna – Roasted Almond. (Vet inte vad det var för naughty med det.)

Fynden.

Vi tog en sväng med bilen förbi ett stort Tesco vid hotellet, för att “top up” resväskorna, som de säger här i England. Sen vila och ladda mobilerna innan vi åkte mot Warner Bros Studio Tour, med tanken att äta något på vägen. Det blev lite stressigt när vi först inte hittade något öppet och bra ställe, men till slut drog vi vinstlotten när vi hittade Eats & Treats i North Watford, där mannen som lagade vår mat visade sig vara mannen bakom alla bakverk i Harry Potter-filmerna! Ännu mer tur än att Harry Potter and the Goblet of Fire gick på tv igår kväll – den bästa!

Studio Tour är verkligen imponerande, och det var flera tillägg som inte fanns när vi var där för fyra år sedan, som Forbidden Forest och Hogwarts Express, och fler kostymer.

Hilda pekar ut Hermiones trollstav bland allas.

En av mina favoriter – makeupavdelningen.

En annan favorit – graphic design! Att de gör allting i sån detalj hela tiden, genierna!


Efter FYRA timmar så var vi igenom hela studion, och inte bara Hilda var överlycklig. Så proffsigt allting! Jag frågade vad som var bäst, och Hilda svarade: “Allt!” 🙂


Nu är resan i stort sett slut, i morgon åker vi neråt mot flygplatsen där vi ska lämna bilen, och tittar till Windsor på vägen. Sen hemåt!

2 comments

Leave a Reply