Bilfritt, men absolut inte folkfritt

Första helt bilfria dagen på två veckor! En jättebra grej med Storbritannien är att det alltid finns familjebiljett till allt, det har sparat oss en hel del i inträden. Till och med på bussen – vi betalade bara åtta pund för en 24-timmarsbiljett för hela familjen! Så i morse tog vi bussen in till stan och mötte Ristos gamla klasskompis Minna, som bott i Oxford länge. Hon tog oss till ett frukostcafé i Covered Market, sen gick vi till St Michael’s North Tower och tog in utsikten över Oxford. 


Väderappen spådde regn på eftermiddagen, så vi gick till Magdalen Bridge för lite punting, som man bara måste göra i Oxford. Det var ganska tomt när vi kom, Risto började punta lite lugnt, och bytte sen med Hilda. 

Hannes och jag njuter av lugnet före stormen.


När vi kom ifatt ett gäng italienska tjejer och en båt med engelska dudes så började kaoset. De var totalt oskickliga och spärrade kanalen på bredden, krockade med varandra och oss, osv. 

Zooma in i bakgrunden för ett exempel på dålig organisation. När vi kom fram hade två av killarna ramlat i. Men de verkade ha kul. 🙂


Om ni undrar vad definitionen av kaos är, tänk er tio båtar med italienska och ryska tonåringar utan kunskap om hur man styr en båt, på ett område stort som en återvändsgränd. En pina på flera sätt – kaos och dålig organisation är det värsta jag vet. Men vi kom torrskodda i land, och slapp betala för förseningen på grund av kaoset. Och det var roligt att punta!

Vi pustade ut med High Tea på The Grand Café.

Det var otroligt mycket folk på stan, mest ungdomar på språkkurs. Dålig kombo med regn och utländska ungdomsgrupper – fullt med paraplyer, alla rörde sig i stim och ingen visste vart de var på väg. 

Vi shoppade lite, och flydde till lugnare gator. Här är Hannes och County Hall.


Till slut tog vi bussen till Cowley Road, där Minna tipsat att det fanns många restauranger att välja mellan. Vi hittade en indisk med supergod mat. 

Hannes med sin “Bangladesh Basket”. Tyvärr har jag ingen bild/video på när jag tog en stor tugga av en chilifrukt som jag trodde var en paprika.

2 comments

Leave a Reply