Måndag den 1 januari 1912. Tänker mest på en sak…

Ja, nu har åter ett år gått bort och ett annat kommit i dess ställe. Nu har jag länge tänkt, att jag skulle samla så många av mina intryck som möjligt under detta nya år och skriva ner dem i denna lilla dagbok.

Egentligen tänkte jag skriva ner de första orden i den klockan tolv i natt, nyårsnatten, men så gick jag på en nyårsvaka på Handelsinstitutet och kom inte hem förrän efter tolv. Jag funderade på, att då ta fram min lilla bok och börja skriva, men alla de andra sovo, och själv var jag trött och ville gå till sängs, så det blev inget av.

Men när jag lagt mig låg jag länge vaken och tänkte på så mycket, mest dock på en sak… Nu sitter jag här vid köksbordet och skriver och lille Harry ligger på bordet och stavar och läser litet av vad jag skriver, men mycket kan han inte läsa. De små Lillan och Harry, ha haft så roligt, vi ha nämligen redan tagit ur karamellerna i julgranen och delat ut dem och de ha också fått sin beskärda del.

Alla de andra sitter nu och läser, och jag har läst ut allt, vad som finns att läsa här, men jag skall få låna några böcker av Anna-Lisa. Jag tror nästan att jag går dit och hämtar dem nu.

Originaltext från Judit Boudins dagböcker 1912 – 1922

Illustration för Judit Boudins dagböcker 1912-1922

Bläddra i dagboken