blogg10ar

Idag är det 10 år sedan jag började fylla på den här bloggen, och det firar jag med en rejäl ansiktslyftning. Tanken är att göra mer material synligt, och jag har därför börjat gå igenom alla mina inlägg genom åren, uppdaterat länkar och försökt få alla bilder i samma storlek, samt högst upp i varje inlägg.
Under rubriken bloggen under 10 år, dyker det varje dag upp inlägg relaterade till dagens datum, och de gamla inläggen passar jag på att rätta till. Ett bekvämt sätt att få en bättre blogg, och det ger även ett mervärde till de nya dagliga inläggen under den här omgången av #blogg100.

10 år, det är både en lång och kort tid. Jag kan konstatera att min blogg just idag innehåller 2 400 inlägg vilket visserligen bara är 43 fler än för tre år sedan. Men det beror inte på improduktivitet. Det beror dels på en rejäl rensning, dels på en del omplacerat material till andra webbplatser.

En stor del av bloggens ansiktslyftning sker på insidan. Jag har anpassat den till dagens teknik så att den ska synas lika bra på datorer, som på Ipads och i smartphones. Grunden är lagd för att bloggen ska fungera enkelt och bekvämt i ett decennium till. Bloggen kommer även i fortsättningen att fungera som min kreativa verkstad, som nu har vidöppen dörr och är alltmer välstädad. Det känns riktigt bra.