En annan värld

Wednesday 9 March 2016

lyktstolpe

Det finns en annan värld som vi inte ser.
Det är först när vi stannar en stund på en plats, som den andra världen träder fram. En timmes vila på en parkbänk vid Mosebacke torg lockar fram den andra världen. Duvorna som exakt synkroniserade gör samma rörelser, går åt samma håll, ser likadana ut. De två holländska turisterna som också de gör samma rörelser, går åt samma håll, ser likadana ut.
Trafikskyltarna som förbjuder parkering på ena sidan, men bejakar all sköns händelser på baksidan. Lyktstolparna som i vanliga fall bara står i vägen eller pissas på, de blir efter en timmes parkbänk meddelandecentraler för de invigda.
” Vi tackar mamma för allt”. ”Ta era krig och dra åt helvete”, ”Även om världen går under imorgon, så planterar jag mitt träd idag”.
Kom hit, gå dit, se detta, lyssna och köp.
Det finns en annan värld, som vi bara ser ibland.

You May Also Like…

Jag som staty

Jag som staty

Jag har anmält mig som staty till One and Other projektet i London. Tyvärr får jag den första varje månad ett ledset...

Karolinska finns inte bara i Solna

Karolinska finns inte bara i Solna

Det nya Karolinska har kostat massor pengar, förvånansvärt mycket tror jag de flesta noterar. Och det verkar inte som...