Torsdag den 10 februari 1916. En figur och hållning, som det är ett rent nöje att se på.

Klockan är kvart i 11 på kvällen. Kommer just inte så alldeles från gymnastiken. Den är verkligen en utmärkt inrättning. För det första får jag för den skull ledigt två kvällar i veckan. För det andra är det härligt att riktigt få sträcka på sig ett slag. För det tredje blir men bekant med så många trevliga flickor.

Nu sist har jag bekantat mig med en liten tös Israelsson, som är särdeles pigg. För det fjärde så anföres man av en stilig löjtnant, med en figur och hållning, som det är ett rent nöje att se på och ett charmant bra kommando. Som sagt, den gymnastiken är verkligen en utmärkt inrättning.

Nu har jag mammas duk färdig, så den skall skickas till henne imorgon. Den är verkligen förtjusande söt. Jag fick ett så roligt brev från den lille snälle “pappis” idag. Bl.a. skildrade han ett biografbesök på en kringresande kinematograf med “ung sångerska” och det var verkligen dråplig.

Så blev jag glatt överraskad, då jag öppnade brevet över att finna en femma däri. Längre ned blev jag dock något snopen, då jag läste att femman skulle delas lika mellan Naemi och mig. Så knogade jag i väg till Naemi fram på förmiddagen och då befanns det att hon också fått en femma med uppmaning att dela med mig. Så han bara skojade med oss, “pappis”. Nej, klockan närmar sig 11, och då bör jag väl vara i säng. Godnatt!

Originaltext från Judit Boudins dagböcker 1912 – 1924

Illustration för Judit Boudins dagböcker 1912-1922

Bläddra i dagboken