Hos Saltmannen samlas alla felhörningar

I Aftonbladet idag står det om felhörda texter. Vill du ha en helkväll, gå in på Felsjunget , en riktig guldgruva, och ta del av de mest fantastiska felhörningar du kan tänka dig! Själv har jag berättat om Groovin med LSD, Ecstasy, när The Young Rascals snurrade på vår lilla röda batteridrivna Philips skivspelare. Året var 1967. Vi var på skolresa med tåg till Paris, och någon hade den här låten som vi spelade om och om igen.

“Lovin me explosive, You and me LSD”, skrålade en del av oss. Det var väl häftigt att sjunga lite ungdomligt upproriskt om LSD, den tidens farliga drog som man blev hjärnskadad av. Det var först några år senare som jag kom på att texten egentligen lät “Lovin me exposy, you and me and Lesley”. I många år funderade jag på vem den där Lesley var egentligen.

Först helt nyligen såg jag den riktiga texten; “Life would be ecstasy, you and me endlessly”. Så när jag nu nynnar med, ja skrålandet har försvunnit med åren, är det Ecstasy jag sjunger, en annan hjärndödande drog som visserligen används idag, men inte fanns då. Cirkeln sluten på något sätt! På Felsjunget har jag lagt in min felhörning, och läst om andras. Det är skönt att inte vara ensam om sina felsjungningar.

En text i kategorin Nedslag i tangenten