Fotografisk museets utställningar är oftast intressanta, och nu är det Mapplethorpe som drar mest folk med sina stilleben och porträtt. Och antagligen med sina bilder på snoppar, varav de flesta är samlade i sexrummet. Därinne noterar jag att min gylf gått upp, och det gör den alltsomoftast på mina favoritbyxor, för dragkedjan är trasig. Men i det här rummet känns det extra besvärande. Jag går runt som en installation bland bilder på erigerade penisar. Det slutar med att jag lyckas få ihop gylfen igen i ett hörn i ett annat rum, bland Liu Bolins bilder där han målat in sig i bakgrunden. Färre människor där, men väldigt sevärt. Ibland skulle man vilja kunna måla in sig i en bakgrund.
Andra fotografer som visas nu är Peter Farago, Eleanor Coppola, Jacob Felländer och Jacqueline Hellmann.

Man blir hursomhelst väldigt inspirerad av att gå på fotografiska, och det här Mondrianmotivet kunde jag ju inte missa.