Showbusiness – A Hollywood tribute

Vi såg julbordsföreställningen i vinterträdgården på Grand hotell ikväll. Den har premiär på onsdag 19 november. Från programmet:
“Årets julshow på Grand Hôtel är en resa till en tid när musikalfilmerna var som hetast och när sång- och dansartister som Fred Astaire, Gene Kelly och Judy Garland slog igenom. Klassiska nummer får en ny förpackning av den rutinerade trion från Singing´ in the rain, Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna Lindblad. För att julstämningen skall vara på topp kommer LaGaylia med sin fantastiska sångröst och karismatiska personlighet att bidra med klassiska julsånger och christmas carols.”
Priserna ligger mellan 995 – 1450 kronor beroende på när man går. Det här är ingen recension direkt men åsikter kan man ju ha.
Artisterna från Singin in The rain är duktiga, även om Karl Dyall är slarvig i sin dans. Orkestern kan sina toner, LaGaylia vet hur en sång ska låta. Hanna Lindblad är ljuvlig och humoristisk. Camilla Thulins kläder en fröjd att se.
Men det känns som ett hopplockat julbord med det som blivit över. Framförallt var konferenciern Stefans prat för långt, föreställningen lite för löst sammansatt och finalen hade inte mycket med Hollywood att göra. Det hade kunnat fixas med en bättre ramberättelse. Till och med finalen hade, med sina modernare låtar från nyare musikaler, kunnat platsa bättre med bara några få tillskrivna rader mellansnack.
“Hollywood lade grunden till det som kom senare, ni känner väl igen de här”.
Två dagar kvar till premiären.