När google inte kommer så ofta

På Google maps kan du titta på jorden lite grann från ovan. Och om det inte räcker så kan du klicka på den lilla gubben i hörnet, placera honom på en blåstreckad gata och vandra runt i verkligheten.
Men det är inte alltid den verklighet som är idag, utan det kan vara en alternativ verklighet.
Det blev väldigt tydligt när jag idag skulle titta på en vägkorsning i Vällingby, utanför Stockholm, Vällingbyvägen/Råckstavägen. Någon gång i juli 2009 åkte Googlebilen förbi där och fotograferade. Sedan kom man tillbaka i maj 2016, och åkte Vällingbyvägen fram mot rondellen, och där hände något. Just när man skulle svänga vänster in på Täbylundsvägen. Kanske filmen tog slut, kanske datorminnet, kanske var det dags för en fikapaus. Hursomhelst, efter fikapausen/datorbytet/filmladdningen glömde man bort var man varit och Råckstavägen fortsätter att visa upp sig som det såg ut då, för åtta år sedan. Även rondellen ser i ett intervall ut som 2009, för att sen skifta till 2016, lite längre fram till 2009 igen och sen 2016.
Här finns embryot till en idé, Google History Maps. Det är säkert något som kommer, så om 50 år kan du bara fylla i önskat datum, och göra en resa på din barndoms gator, som de såg ut då.