Måndag den 16 februari 1914. Jag satt och pratade med honom en hel dans.

På lördag förmiddag reste Greta. Eva och jag voro först och köpte blommor, Eva liljekonvaljer och violer, jag liljekonvaljer och nejlikor. Sedan var jag med däruppe och drack avskedskaffe, och sen bilade vi ner till båten. Greta hade en sådan massa blommor, rosor, liljekonvaljer, violer, nejlikor, syrener o.s.v. Evas och mina blommor fäste hon på sig. Det var en hel mängd nere och följde henne. Då båten lade ut höjde vi ett fyrfaldigt “hurra” och förresten skojade vi av alla krafter, för att hålla kuraget uppe.

Från båten följde jag med Rut och hörde på en historielektion och sen var jag med i gymnastiken. På kvällen hade jag väldigt roligt. Jag var på föreningen “G.K:s” fest. Det var först aftonunderhållning och sedan dans. Bl.a. läste “Pelle” upp “Elin i hagen” av Fröding. Bra. Till promenadpolonäsen och första boston var jag uppbjuden av Sandström. Erik var egentligen min kavaljer, men han kom inte förrän senare på kvällen. Jag dansade med Sandström, hans bror, Pelle N. Eric och “Taxén”. Dom dansade bra allihop. Vi hade fått ett bussigt bord vid barriären på läktarn och där blev jag presenterad för “Pelle”. Jag satt och pratade med honom en hel dans. Han var mycket stilig. På hemvägen råkade Eric och jag ut för en rolig individ som ville göra sällskap.

Igår söndag var jag inne hela dagen. Torsten A. var här uppe ett slag på eftermiddagen och han, Eva och jag levde som galningar. Först satt vi en timme och sjöng bondvisor: “Varför så blek om kinden” o.d. Och spelade gitarr. Sen lekte vi Cirkus. Ja, du milde, vad vi levde. Idag har jag varit med Eva i Slottsskogen på förmiddagen.

Originaltext från Judit Boudins dagböcker 1912 – 1924

Illustration för Judit Boudins dagböcker 1912-1922

Bläddra i dagboken