Krisen på antikvariaten

antikvariat
Idag var det sista gången jag ansträngde mig för att sälja gamla böcker till ett antikvariat. Bokälskarna har tydligen övergett den sortens institutioner. Här ovan är några av de böcker som ratades. Plus Bra böckers lexikon, en uppsättning. Och den vet jag säljer, 150 kronor fick Alfa antikvariat i Stockholm betalt för bokstaven M medan jag stod och väntade.
Mannen jag pratade med skulle ha ringt mig i höstas, men det gjorde han inte. Och samtidigt som han beklagade sig över kräftgången inom sin bransch, hade han inte nyfikenheten, viljan, tiden eller förmågan att vare sig titta i mina medhavda kassar, eller fråga vad som fanns i dem.
Så varsågod att leva med kräftgången då, ganska självvald skulle jag vilja påstå.
Och så ett PS till alla bokintresserade. Gå till myrorna i Sundbyberg, där finns de ratade böckerna och massor med andra fynd. I princip gratis, och när ni köper dem så går pengarna dessutom ner i rätt fickor.
Ett mycket trevligt alternativ till fisförnäma, självgoda antikvariat på dekis.