Kivas lån gör stor skillnad

Vitalina Togia, 34, Är gift och har tre barn. Hon säljer bananer tre gånger i veckan. Hon har lånat pengar tre gånger tidigare, den här gången lånade hon 825 dollar. Hon får inga lån av de stora bankerna.

Margaret Nantege är en 39-årig ensamstående mamma med tre barn, 15, 13, och 10 år. Hon tillverkar kuvert och har fått många lån tidigare, den här gången har hon lånat 1050 dollar. Varje vecka köper Margaret flera kilo papper som hon sen viker till kuvert som hon säljer till en fotograf i Kampala.
Tack vare Kiva kan de här kvinnorna, och många andra, investera och leva på sin verksamhet. Jag tycker det är ett bra sätt att hjälpa till och känna att man gör en insats. Det är inga stora summor det rör sig om.
Kiva är en icke vinstdrivande organisation som låter dig låna ut från 25 dollar till speciella låginkomst entreprenörer i u-länderna. Du väljer vem du vill låna ut till – en bagare i Afghanistan, en herde i Uganda, en bonde i Peru, en grupp klädskapare i Azerbadjan eller en skräddare i Irak. Och när de betalar tillbaka sitt lån, får du dina pengar tillbaka.
Ett kraftfullt sätt att hjälpa till.