En lasagne i Hökarängen

lasagne

Gågatan genom Hökarängens centrum kantas av butiker, som alla har en 50-tals neonskylt över ingången. I vardera änden av gågatan finns en pizzeria. Den ena pizzerian, den som ligger vid torget, är tom. på den andras uteservering glittrar ölglasen i vårsolen. Alla uteborden är upptagna, men inomhus finns det plats att slå sig ner. I högtalarna spelas gamla slagdängor från gångna melodifestivaler. Lena PH dansar, mycket lämpligt, i Neon när jag drar ut min stol och slår mig ner.
Vid bordet intill mitt sitter en man och två kvinnor och äter pizza. Mannen har precis varit på sin fars begravning som trots allt blev en ljus tillställning, och den ena kvinnan berättar om vårens resa från Kirkenäs ner mot Tromsö. Hon är visserligen relativt nöjd med sceneriet, men inte speciellt imponerad av aktiviteterna ombord. Hennes väninna påpekar att Hurtigrutten inte är en festfärja, utan just en naturupplevelse.
Vid ännu ett bord, åt andra hållet, sitter en ensam äldre kvinna och skär försiktigt i sin lövbiff med tillhörande glas rödvin. Hon tittar hela tiden ner på sin tallrik och skär upp maten i jämna bitar.

Jag äter köttfärslasagne.