Det är jag som är Swiffermannen

För ett och ett halvt år sedan skrev jag om en rengöringsprodukt som hette Swiffer.
Det var min mor som gärna använde Swiffer för den städade bra tyckte hon. Bättre än Vileda, som hon också hade. Det var lite mirakeltrasa över det hela. Och den gick inte att få tag på i hennes vanliga affär. Jag köpte till slut två paket som jag ramlade över, men sedan dess har jag inte sett Swiffer.
Helt plötsligt sprider någon ett rykte över nätet att Swiffer har tagit kol på en hund. Och man skickar mail till mig om detta, och plötsligt har även två katter dött, och sedan har några barn blivit sjuka. Har dom hört. Hunden är någon spökhund, ibland dansk, ibland från Belgien. Jag är väl den ende som skrivit om Swiffer, och på så sätt får jag många som hittar mig på nätet. Jag blir Swiffermannen. Mannen som städar huset med Swiffer och dödar hundar. Och två katter. Och gör barn dödssjuka med kylarvätska som “Swiffer består av”. Mailen är skickade från olika håll, men innehållet har man kopierat rakt av, med en liten egen utvikning ibland.
Det blir ju enklast antar jag. Bara tjejer som skickar för övrigt. Men ingen, INGEN, ingen och jag säger ingen igen med risk för att upprepa mig, ingen har några som helst fakta att komma med. Man bara skickar vidare något som kommer i den egna maillådan, helt okritiskt. Och nej, jag städar inte med Swiffer.
Jag använder ren kylarvätska.