No plan = good plan

Vi hade inte planerat något för i dag, eftersom jag mådde väldigt dåligt igår, men när jag vaknade kände jag mig bättre, så planen var att gå på British Museum och sen se Big Ben. Spoiler: vi klarade halva planen.

Frukost på Coffee Shop som ligger under lägenheten (Ristos nya stamställe), sen hoppade vi på en dubbeldäckare vid Hyde Park. Inget London utan att Risto går på HMV, så vi hoppade av på Oxford St, och då råkade jag och Hilda ramla in på New Look och en gul regnjacka råkade följa med mig ut. 

När det nu gick så bra att gå, så prommade vi vidare till Piccadilly Circus, mest för att visa barnen. 

Utspridd familj på Piccadilly Circus.

Det är lite svårt att vara så få dagar i en stad som man känner till väl, vi vill se allt som vi har sett förut för att visa varandra, plus nya roliga saker. Det går ju liksom inte att hinna med allt, särskilt inte med mina begränsningar. Men efter diverse caféer och andra hinder på vägen så kom vi i alla fall till British Museum och stapplade in. 

Gamla norska schackpjäser i valrossbetar i förgrunden, Hilda och jag i bakgrunden.

Vi och våra små stolar. 🙂

Vi fokuserade på topp tio enligt en broshyr vi köpte, och sen på principen att ställa stolen framför en monter och läsa om allt där, snarare än att springa omkring. Man hinner ändå inte se allt. Min favorit var freskerna från Lykia, och så gillar jag alltid de grekiska och romerska statyerna.

En annan favorit – skylt som talar om ifall det är värt att leta rätt på en hiss.


Helt slut efter museet, satte vi oss på ett café utanför och drog upp vidare planer. Big Ben flyttades till en annan dag. Vi gick istället till Covent Garden för glass och lite te på Morelli’s. Skönt att sitta ner en stund till. 


Det var ett ganska slaget gäng som drällde in i lägenheten när vi kom tillbaka. Vi vilade ett tag, sedan gick vi till Portobello Road och hittade ett coolt pintxos-ställe. Hur gott som helst.

Sangria…good night!

One comment

Leave a Reply